2 hafta sonunda..

-Toplu olarak metin okumasına devam ediyoruz. Bugün 21. bölümü de beraber okuyup üzerine konuştuk

-Gölge vb çalışmalarda neyi yapıp neyi yapamayacağımızı kavramaya başladım. Buradan da oyun için genel bir gölge-perde tasarımı değil de, sanki oyuncunun kendi kullanacağı tasarımlara yönelmesi daha üretken gibi görünmeye başladı. Bu yüzden de "meddah" olan sahnelere yoğunlaşmaya karar verdik. Oyunun kendiliğinden çağırdığı meddahlık ve perdedarlığa küçük küçük cevap vermeye başlıyoruz sanırım.

-Birkaç bendir daha bulduk, bugün birazcık beraber tıngırdattık;  sonraki çalışmalarda ritm denemeleri de yapacağız gibi gözüküyor.

-Google minyatür aramaları konusunda çok yardımcı olmadı. Kitaplardan kendimiz taratmak zorunda kalacağız sanırım, kullanmak için. Şimdiye kadar bulduğum en geniş minyatür arşivini de ilginç bir şekilde Azeri Vikipediasında buldum.
(bir de böyle güzel bir galeri var: http://gallery.slv.vic.gov.au/love-devotion )

-Metnin nasıl kısalacağı sorunsalı her an ensemizde aslında. Bunun için bir karar verme zorunluluğu hissetirmiyor, sadece çözümler üzerine düşünmeye başlamakta fayda var. Altın makasa gitmek zor, çünkü hemen her hikaye/anlatı  güzel ya da her ayrıntı bir amaca hizmet ediyor. Fakat genel izlek şekillendikçe bazı yerler daha çıkarılabilir duracaktır gibi geliyor.

-Elimizde bir çok malzeme olmaya başladı.Cumartesi günü bir şeyler görmeye başlayacağız gibi geliyor. Şeytan, Ağaç, Kırmızı, Ölüm, Para, Köpek, İki Abdal, Kadın ve At 'ı izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder